Echipa de implantologie dentara din cadrul Dental Excellence este formata din medici cu experienta indelungata, care tin cont de dorintele fiecarui pacient si redau zambetul prin cele mai potrivite tratamente.
Lipsa unuia sau a mai multor dinti iti afecteaza aspectul fizic, increderea in sine si relatiile de natura sociala.
Tratamentul cu implant dentar reprezinta cea mai buna optiune de restaurare a danturii. El va completa spatiile lipsa, fara sa afecteze ceilalti dinti, iar in acest mod vei avea din nou o dantura fixa, cu un aspect placut, care va arata si se va simti natural .
Dr. Luisa Caragea, medic specialist implantologie dentara
„Inlocuirea unui dinte extras cu un implant ajuta la prevenirea aparitiei situatiilor dentare complexe, asa cum este migrarea dintilor vecini sau opusi ori atrofierea osului care a sustinut dintele pierdut. In plus, aspectul coroanei pe implant este similar cu cel al dintelui natural.”
Implantul este un surub realizat din titan in combinatie cu alte aliaje si are ca rol inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa. De asemenea, poate sustine o lucrare fixa la pacientii care pana acum aveau doar optiunea unei proteze dentare mobile.
Pacientii Dental Excellence beneficiaza de reabilitari totale si se bucura de dinti ficsi in aceeasi zi cu ajutorul sistemului Sky Fast and Fixed de la bredent.
Sistemul de implanturi Fast & Fixed ofera cateva beneficii unice pentru pacientii care au ramas fara dinti:
Solicita acum cardul de fidelitate si beneficiezi de 10% discount la planul de tratament cu implanturi dentare efectuat in urmatoarele 60 de zile.
Oferta se activeaza solicitand si completand datetele din formularul online. *
* Oferta nu se cumuleaza cu alte reduceri, oferte, vouchere etc.
Plata in rate
Iti oferim posibilitatea de a plati in rate tratamentele efectuate cu ajutorul urmatoarelor carduri: Star BT, Optimo Card si Card Avantaj (intre 3 si 36 de rate).
“Cele mai complicate proceduri dentare prin care am trecut: operatia de aditie de os si implanturile. Au durat doar 2 ore, nici nu mi-am dat seama cand au trecut. Cele 2 ore mi s-au parut a fi 30 de minute, atat de usor a lucrat si atat de placuta a fost atmosfera pe care a creat-o domnul doctor Stuparu. Efectiv nu mi-am dat seama ca sunt intr-o operatie. A fost impecabil!”
“Cele mai complicate proceduri dentare prin care am trecut: operatia de aditie de os si implanturile. Au durat doar 2 ore, nici nu mi-am dat seama cand au trecut. Cele 2 ore mi s-au parut a fi 30 de minute, atat de usor a lucrat si atat de placuta a fost atmosfera pe care a creat-o domnul doctor Stuparu. Efectiv nu mi-am dat seama ca sunt intr-o operatie. A fost impecabil!”
In afara de acest tratament, exista si alte solutii pentru inlocuirea dintilor lipsa: protezele clasice, puntea dentara, proteza pe implanturi sau sistemul Fast and Fixed – dinti intr-o zi.
Puntea dentara – este recomandata atunci cand se doreste inlocuirea unui dinte sau a unui numar redus de dinti. Ea utilizeaza ca suport dintii invecinati, dezavantajul major fiind faptul ca este nevoie sa se slefuiasca 2 dinti vecini.
Proteza clasica – este o solutie provizorie de inlocuire a dintilor. Printre dezavantajele protezei clasice se numara faptul ca nu este foarte stabila, nu este la fel de estetica precum celelelte solutii si nu ii ofera pacientului siguranta ca proteza va sta la locul ei in timpul unei conversatii.
Durabilitate | 20 ani + |
Mentinerea sanatatii dintilor vecini | Da |
Necesita ajustari periodice | Nu |
Pierderea accelerata a dintilor vecini | Nu |
Indepartare si curatare zilnica | Nu |
Durabilitate | 6-8 ani |
Mentinerea sanatatii dintilor vecini | Uneori |
Necesita ajustari periodice | Da |
Pierderea accelerata a dintilor vecini | Dupa 6-8 ani |
Indepartare si curatare zilnica | Nu |
Durabilitate | Pana la realizarea lucrarii fixe |
Mentinerea sanatatii dintilor vecini | Nu |
Necesita ajustari periodice | Da |
Pierderea accelerata a dintilor vecini | Da |
Indepartare si curatare zilnica | Da |
Stiai ca?
Potrivit unui studiu publicat de Dr. Branemark, parintele implantologiei dentare moderne, 89% dintre pacientii care au optat pentru un implant au declarat ca starea lor emotionala s-a imbunatatit major in urma interventiei.
Dupa tratament, pacientii s-au simtit mult mai increzatori in a deschide subiecte noi de discutie cu cei din jur, aceasta procedura avand per total un efect pozitiv asupra vietii lor sociale.
Laboratorul de radiologie dentara din cadrul clinicii Dental Excellence poate sa realizeze toate tipurile de radiografii dentare:
Radiografii de detaliu (retroalveolare sau bitewing): se realizeaza pentru a analiza interiorul dintelui, integritatea coroanelor sau pozitia unui implant dupa inserare.
Radiografia panoramica: ofera o imagine de ansamblu asupra intregii guri si o prima informatie referitoare la osul care sustine dintii.
Computer tomograf dentar: CT-ul este standardul de diagnostic pentru tratamentul cu implant dentar Bucuresti. Orice implant inserat intr-un os al carui volum nu se cunoaste este o manopera riscanta pentru care rezultatul nu este previzibil.
Dr. Alexandru Pintilie,
Medic Specialist Chirurgie Maxilo – Faciala
“Ca membru al echipei Dental Excellence, sunt implicat in procedurile complexe de reabilitare orala. Anii de experienta in chirurgie dentara mi-au adus spre rezolvare situatii unice, care uneori au reprezentat adevarate provocari. Insa, am reusit cu fiecare caz particular, sa redau oamenilor zambetul pe buze.”
„Binele cu grija se face” – este motto-ul Dental Excellence
Pentru ca ne dorim sa ai o experienta placuta in clinica stomatologica Dental Excellence, pe langa echipa de medici, vei fi indrumat si ajutat de catre consilierul de pacient care:
Consultatia
Dupa ce te consulta, medicul analizeaza cu ajutorul computerului tomograf situatia osului in care urmeaza a fi inserat implantul.
In cazul in care suferi de boli cronice, este posibil ca medicul sa iti recomande efectuarea unor analize de sange inainte de tratamentul cu implant dentar.
Planul de tratament personalizat
De obicei, planul de tratament pentru implanturile dentare cuprinde inserarea radacinii artificiale si etapa protetica. In plus, acesta va contine o estimare a costurilor interventiilor si o planificare a etapelor.
Daca a trecut mult timp de la extractia dentara si osul s-a resorbit, neputand sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii ce constau in cresterea volumului de os, prin aditie osoasa si, eventual, sinus lifting.
Inserarea
Ai nevoie de tratamentul cu implanturi dentare, dar iti este teama de durere? Nu trebuie sa-ti faci nicio grija! Inserarea implanturilor se va face sub efectul anesteziei. Este o interventie nedureroasa care dureaza in jur de 30 de minute.
Dupa inserare, implanturile vor fi acoperite cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Mai mult decat atat, pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.
Osteointegrarea
Dupa ce ai beneficiat de tratamentul cu implant dentar Bucuresti, este necesar sa astepti o perioada de 3-4 luni, pentru vindecare si integrare osoasa.
Celulele osoase vor adera la corpul implantului si vor forma un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a implantului.
Bonturile
La finalul perioadei de osteointegrare se monteaza, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare ce ajuta gingia sa capete o forma naturala.
Apoi se ataseaza o alta piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentara ce va inlocui dintele lipsa.
Atasarea coroanei dentare
Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati.
La final, coroana va fi cimentata pe bont, iar in urma tratamentului cu implant dentar in sectorul 1, vei avea un dinte 100% functional si estetic!
Tratamentul cu implanturi este indicat imediat dupa ce pacientul si-a pierdut dintii din diverse cauze, deoarece cu cat trece mai mult timp de la pierderea dintilor, cu atat osul se va micsora si nu va mai putea sustine un implant dentar.
Iata conditiile principale de indeplinit de catre pacienti pentru a beneficia de acest tratament:
Implanturi dentare ce inlocuiesc unul sau mai multi dinti
Sunt folosite pentru a inlocui unul sau mai multi dinti pierduti. Acestea sunt inserate in osul maxilarului, care le adopta in mod natural in cadrul procesului de osteointegrare. Astfel, are loc o incorporare a unui implant dentar in osul maxilarului, acesta devenind radacina artificiala pentru noul dinte sau noua lucrare dentara.
Fast and Fixed – solutie rapida
Fast and Fixed este un sistem de implanturi dentare care se adreseaza pacientilor cu edentatie totala (adica lipsa tuturor dintilor) sau pacientilor care au dintii grav afectati, acestia nemaiputand fi salvati.
Datorita avansului tehnologic se insereaza mai putine implanturi dentare, 6 in arcada de sus, 4 in cea de jos, toate intr-o singura interventie.
Implant dentar pentru proteze
Din dorinta de a scapa pacientul de grija protezei dentare care se misca, se apeleaza la implanturi. Ele fixeaza proteza de os, printr-un sistem de capse incluse in proteza care culiseaza pe bonturile atasate la implanturi.
Unele proteze pentru maxilar (exemplu proteza de sus) pot avea un schelet metalic in interior, care rigidizeaza structura protezei.
Desi procedura chirurgicala de inserare a implantului se realizeaza sub efectul anesteziei, in cazuri rare mai poate aparea un mic disconfort.
In aceasta situatie, medicul stomatolog iti poate sugera administrarea unui antibiotic, pentru maximum 5 zile.
Iata ce trebuie sa faci dupa inserarea implantului dentar:
Ca orice interventie chirurgicala, inserarea implanturilor dentare prezinta unele riscuri, insa acestea apar rar, in cele mai multe cazuri fiind minore si usor de tratat.
Citeste mai mult
Infectia in jurul implantului
In anumite situatii poate aparea infectia in jurul implantului dentar, numita si periimplantita, lucru care poate cauza respingerea acestuia. Aceasta infectie poate fi provocata in situatii foarte rare, de contaminarea locului chirurgical sau a implantului in timpul inserarii si poate dura cateva zile sau saptamani. De aceea, la Dental Excellence se iau masuri speciale de precautie in timpul interventiilor cu implant dentar Bucuresti: folosirea de manusi si campuri sterile si manipularea cu mare atentie a implanturilor dentare care sunt sterilizate in ambalajul cu care vin din fabrica.
Periimplantita este, de cele mai multe ori, provocata de lipsa unei igiene adecvate dupa inserarea dispozitivului medical, care sa indepartaze bacteriile din zona de contact intre implant si gingie. Bacteriile patrund sub gingie, in zona osului, si distrug celulele osoase noi care se dezvolta in mod normal in spatiul dintre implant si os.
Periimplantita este favorizata in mod deosebit de fumat, care produce vasoconstrictie, adica nu da voie sangelui sa patrunda in zona dintre implant si os, pentru a iriga si a hrani noile celule osoase care realizeaza osteointegrarea. Pentru a evita acest risc, atunci cand alegi tratamentul cu implant dentar sector 1, este recomandat sa renunti la fumat sau sa reduci numarul tigarilor consumate pe zi.
Esuarea implantului din cauza suportului inadecvat al volumului osos
Daca nu exista suficient os in jurul unei radacini artificiale, probabilitatea ca aceasta sa ramana in pozitie pe termen lung este diminuata. De aceea, implanturile dentare nu se insereaza in zone cu volum osos redus. Tehnicile precum scanarea computerizata sau grefele osoase au ca scop tocmai sa asigure plasarea reusita a implantului sau marirea volumului de os. Aceste tehnici confera stabilitatea pe termen lung a unui implant dentar in Bucuresti.
Implanturile dentare plasate incorect pot patrunde in cavitatea sinusala
Cavitatile sinusale difera ca dimensiuni de la persoana la persoana. Acestea se pot afla direct deasupra radacinilor dintilor de sus. Atunci cand un dinte lipseste, distanta pana la sinus se micsoreaza din cauza resorbtiei osului. In momentul inserarii unui implant dentar Bucuresti in os, acesta poate patrunde in cavitatea sinusala. Intr-o astfel de situatie, este necesara o ridicare a membranei sinusale inainte ca implantul dentar sa fie inserat. In caz contrar, varful acestuia poate perfora membrana sinusului, putand provoca o infectare a sinusului. Investigatiile radiologice permit masurarea exacta a volumului de os existent si alegerea lungimii optime a implanturilor dentare, astfel incat sa fie evitata patrunderea acestora in zona sinusului.
Leziuni ale nervilor care cauzeaza amorteala
Inserarea necorespunzatoare a implanturilor dentare poate conduce la deteriorarea nervilor, provocand amorteala.
De aceea, este important sa realizezi interventia de inserare a unui implant dentar in Bucuresti la o clinica stomatologica cu aparatura de ultima generatie, asa cum este Dental Excellence. Aici vei fi tratat de medici specializati in implantologie care, pe baza unor investigatii radiologice complete, vor vedea pozitia nervului mandibular.
Inserarea cu succes presupune alegerea cabinetului medical calificat, cu medici care detin experienta necesara pentru a face aceasta interventie. Echipa de specialisti alaturi de aparatura tehnologica a cabinetului dentar inseamna rezultate de maxim succes si riscuri aproape inexistente.
Simptome de respingere a implantului dentar
Cum stii ca este o problema dupa ce beneficiezi de tratamentul cu implant dentar in sectorul 1? Care sunt simptomele de respingere ale acestuia?
- Durere severa si disconfort
- Un implant mobil sau deplasat
- Umflarea sau inflamarea gingiilor
- Retrageri ale gingiei in jurul implantului dentar
- Dificultati in a mesteca si a musca in zona in care implantul dentar a fost inserat
Primul lucru care trebuie facut este contactarea medicului dentist. Apoi, daca zona este infectata, incearca sa o cureti usor pana cand ajungi in cabinet. O buna igiena orala este foarte importanta.
Pentru a preveni problemele cu un implant dentar Bucuresti este indicata:
- pastrarea unei bune igiene orale (periaj si folosirea atei dentare de doua ori pe zi);
- folosirea apei de gura fara alcool;
- planificarea vizitelor regulate la medicul dentist;
- o dieta care sa cuprinda mai multe alimente sanatoase pentru oase si gingii, cum ar fi laptele, ouale si pestele;
- evitarea alimentelor grele precum bomboane, alune, nuci pentru a preveni deteriorarea implantului dentar.
Afla mai multe despre riscurile unui implant dentar aici.
De ce sa alegi un implant dentar Bucuresti pentru refacerea danturii?
Aceasta este cea mai eficienta si durabila solutie de inlocuire a dintilor pe care tehnologia medicala moderna o ofera. Tratamentul cu implanturi dentare asigura o functionalitate perfecta si o estetica impecabila a danturii.
Exista limite de varsta pentru tratamentul cu implant dentar Bucuresti?
Implantul dentar este solutia perfecta pentru majoritatea adultilor cu o stare de sanatate buna, astfel incat persoanele ce au depasit varsta de 16-18 ani pot apela cu incredere la acest tratament.
Cate tipuri de implant dentar exista?
Poti alege unul dintre cele 3 tipuri de implanturi dentare:
Tratamentele cu implant dentar sector 1 implica durere?
La inserarea cilindrului din titan, anestezia va impiedica aparitia durerii. La cateva ore, insa, este posibil sa apara un usor disconfort pe care il vei putea controla cu ajutorul medicamentelor prescrise de catre stomatolog.
Cat dureaza planul de tratament cu implant dentar?
In functie de complexitatea cazului, tratamentul cu implant dentar Bucuresti are o durata cuprinsa intre 3 luni si cel mult 9 luni.
Care este durata de viata a unui implant dentar?
Ingrijite corespunzator, implanturile dentare de calitate pot dura o viata intreaga. Pentru a asigura durabilitatea acestora, trebuie sa vizitezi periodic cabinetul stomatologic, sa acorzi atentie igienei orale si sa mentii o stare de sanatate buna.